Din nou a venit acea perioadă a anului. Sărbătorile vin și, ca de obicei, înaintea acestora stresul urcă la cote maxime. Trebuie să cumpărăm cadouri, să facem planuri, să cumpărăm brad, să facem curat în casă, să terminăm ce avem de făcut la birou, mai este și pandemie, trebuie să și gătim, este aglomerat peste tot, este frig afară și vremea este mizerabilă. Parcă ne-am dori să aibă ziua mai mult de 24 de ore.

Da, știu, Crăciunul este despre familie și despre a fi împreună, să cântăm colinde în jurul bradului, să mergem la biserică, să dăm cadouri și să ne amețim cu băuturi fine. Sau așa ar trebui să fie. Dar, pe bune, care adult responsabil, cu familie și toate grijile astea pe cap nu se stresează în această perioadă? Au făcut chiar și o reclamă la KFC în care toată familia halește grobian o găleată cu pui în jurul schimbătorului de viteze al mașinii în care stau înghesuiți.

Pentru cei mai mulți dintre noi, în această perioadă, viața se termină cu beția de anul nou. Apoi, Dumnezeu cu mila. Este normal… Este perfect explicabil: Când mintea noastră operează cu atât de multe repere, orizontul de timp pe care îl percepem se restrânge până la ultimul reper important. Efectiv nu mai avem energie să planificăm ceva după acest moment.

Iar cu programul școlii copiilor se întâmplă exact același lucru. Sigur, nu ne ajută nici multele schimbări, reprogramări și răsuciri ale vacanțelor, nu ne ajută nici restricțiile, pandemia, jocul de-a alba-neagra  cu școala online sau valurile de infectări. Totul este difuz și greu de anticipat.

Așa că, iată, Academia 1,61 vă sare în ajutor: Vă vom spune exact când și care sunt perioadele în care copiii vor avea vacanță (dacă nu se mai schimbă din nou ceva între timp) și, poate, vă vom da niște idei de cadouri. Asta pentru că mulți dintre cei cu care am vorbit în ultima vreme nu păreau să fie la curent cu noile modificări ale vacanțelor.

Mai întâi, este important de remarcat că ultima zi de școală din acest an va fi 23 decembrie (adică chiar cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului). Este minunat, știu…

Apoi, copiii se vor întoarce la școală pe 3 ianuarie 2022, ușor obosiți și chiauni după petrecerile de anul nou. Tot atunci, cei care nu au făcut-o până acum, vor da tezele și li se vor închide mediile. La fel de minunat…

Iar primul semestru al acestui an se va încheia apoteotic pe 14 ianuarie… pentru două zile. Adică, practic, primul semestru se încheie pe 14 ianuarie iar cel de-al doilea începe după weekend, pe 17 ianuarie. Copiii au intre semestre o binemeritată vacanță de un weekend. Cel mai minunat…

Noi în această perioadă organizăm o nouă tabără de aventură, în zăpadă, la o cabană cochetă și tradițională, cum puține au mai rămas în România. Dacă încă nu știți ce să-i cereți lui Moș Crăciun, asta poate fi o soluție salvatoare. Facem chiar și un voucher festiv ca să arate bine sub brad.

Mai avem și două weekenduri la schi pentru copiii care vor să învețe tainele alunecării pe zăpadă. Sunt doar de weekend pentru că au școală și am ales o pârtie mai puțin cunoscută ca să nu avem parte de aglomerația și măcelul care va fi pe Valea Prahovei.

Apoi, copiii vor merge la școală (sperăm că chiar vor merge fizic la școală) până pe 15 aprilie. Adică trei luni… sperăm. Atunci vor lua vacanță de Paști, două săptămâni și puțin, până pe 1 mai. În această vacanță vom sărbători și Paștele Catolic și Paștele Ortodox.

Pentru această vacanță am pregătit patru tabere ca să fie pe toate gusturile. Avem o tabără de schi în Austria, pe ghețar, în Stubai, avem o tabără de gătit, una cu tematică Minecraft și una cu profil militar, Bootcamp de nivel 1.

După vacanța de Paști, copiii vor merge la școală încă aproape o lună și jumătate, până pe 11 iunie când va începe vacanța de vară. Asta dacă nu se mai schimbă altceva…

Astfel, lumea nu pare că se va termina pe 1 ianuarie, iar noi vă stăm în continuare alături ca să vă oferim experiențe memorabile, educative, în siguranță, care să vă facă să uitați de pandemie, de stres și de letargia care ne-a cuprins pe toți.