Andrei Samoil

Dubito ergo cogito. Cogito ergo sum.

De ce mi-am facut blog?

Pentru ca un prieten destept mi-a spus acum cativa ani ceva ce mi s-a parut foarte inteligent si mi-a ramas in cap. El spunea ca “trebuie sa fii destept ca sa te prinzi ca esti prost”.

Acum, dupa ce am facut cateva lucruri, am incercat mai multe meserii, am calatorit un pic, am dat cu nasul de una si de alta, sunt tentat sa emit judecati. Dar nu vreau sa am prejudecati. Nu doresc sa sar la concluzii pripite si am nevoie sa imi incerc teoriile, ideile si gandurile. Si asa mi-am adus aminte de ce zicea prietenul meu. Si mi-am mai adus aminte si de Descartes despre care cei mai multi stiu ca spunea “COGITO ERGO SUM” (Gandesc deci exist). Citatul complet este, insa, “DUBITO ERGO COGITO, COGITO ERGO SUM” (Ma indoiesc deci gandesc, gandesc deci exist).

Astfel, eu aici DUBITO ca sa pot spune ca COGITO, ca sa pot spune ca SUM iar tu, cel care citesti asta, esti invitat sa te indoiesti de ce scriu aici si sa imi spui daca si unde crezi tu ca gresesc. Cred ca doar asa pot (la randul meu) sa cresc, sa ma dezvolt corect, sa cunosc mai bine oamenii din jurul meu si sa imi perfectionez teoriile si intelegerea despre… tot.

Asa ca, bine ai venit in mintea mea, hai sa ne cunoastem!

20090415-IMG_2974

Next

De ce aikido cu puterea mintii nu este o gluma?

1 Comment

  1. Lucica

    Buna ziua din Bruxelles ( bonjour ,mai precis). V.am dat like de curand pentru ca am apreciat munca dumneavoastra la casele pe care le faceti dar si felul direct,deschis cu care vorbiti si dragostea si bucuria cu care va jucati cand lucrati camerele copiilor .Respectul meu si o intrebare (naiva?): cum reusiti sa nu ramaneti afectati de problemele pe care le intalniti? Noi,privitorii la tv ,suntem afectati dupa 2 ore de emisiune dar dumneavoastra ii cunoasteti personal,le auziti durerile,ii imbratisati… cred ca e foarte dur sa va rupeti de ele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén